FAIRYTALEMUSIC & OPERA

COVID-19

2020

8. december 2020

Nytårsaften på Restaurant Fabio på Frederiksberg.

Danmark lukker atter helt ned på grund af COVID-19 pandemien. Den 4. december ringede Fabio til mig og spurgte om jeg ville synge til nytårsaften. Han havde på grund af nedlukningen flyttet alle gæster til den 8. december og alle havde takket ja til at deltage. Det blev også et ja fra min side. Axel og jeg drog afsted til Fabio og fik en fin middag, med Fabio´s egne vine. En super aften med 128 dejligt festklædte gæster. Arrangementet sluttede kl. 22:00, hvor alle var ude af restauranten igen.


Billeder

Chefen Fabio - Restaurant Fabio.
Chefen Fabio - Restaurant Fabio.
Lige før der atter lukkes ned i Danmark. Fabio præsenterer årets vin.
Restaurant Fabio
Restaurant Fabio
Der var udsolgt på denne sidste dag før nedlukning af Danmark.
Restaurant Fabio
Restaurant Fabio
Jeg sang flere arier fra operaens og operettens verden.
Restaurant Fabio
Restaurant Fabio
Der synges igennem.
Restaurant Fabio.
Restaurant Fabio.
Lige inden lukketid kl. 22:00. Axel´s tegning på en serviet.
Restaurant Fabio
Restaurant Fabio
Axel´s tegning, der senere er brugt til reklame for Fabio´s arrangementer.

Nyeste kommentarer

31.07 | 08:30

Lyder spændende, kan desværre ikke deltage i år

10.04 | 09:05

Kære Axel. Vi ( Kate og jeg ) glæder os igen i år til sejlturen i Freder...

08.11 | 13:45

Jeg havde den fornøjelse at opleve denne aften. Jeg havde aldrig hørt...

03.10 | 22:26

Lyder fantastisk... 🌞👌

Klik på billede for at se dem i skærmstørrelse

Klik på de tre prikker på videoen for at se den i skærmstørrelse

6. september 2023

BRASS & OPERA I FREDERIK VI´S FODSPOR.

Vores arrangement var i denne periode også ramt af restriktionerne omkring COVID-19. Med støtte fra Frederiksbergfonden blev turen atter en succes. Efter arrangementet lavede journalist Githa Schultz nedenstående artikel i Vesterbro Bladet.  udvidet med mere historie om Frederiksberg, Frederiksberg Slot og Frederiksberg Have. Det var ikke det bedste vejr, men publikum var som altid veloplagt, også selvom vi befandt os i COVID 19 afslut-tende fase. Det betød bl. a. at der kun måtte være max 8 i hver robåd. Arrangementet var udsolgt. Vi blev støttet af Frederiksbergfonden. 

KLUMME I VESTER BRO BLADET 9.9.2020

"PÅ FLUGT FRA VESTERBRO I FREDERIKS VI´S FODSPOR"


Foto: Githa Schultz

09 sep. 2020 kl. 14:33

Githa Schultz

Billeder

Frederiksberg Have.
Frederiksberg Have.
Så er der budt ombord igen i Bådfører Svendsens robåde.
Frederiksberg Have.
Frederiksberg Have.
Scandinavian Brass Quintet er klar til afgang.
Frederiksberg Have.
Frederiksberg Have.
Restriktionerne afspejlede sig i antallet af deltagere i hver båd.
Frederiksberg Have.
Frederiksberg Have.
Flåden på vej rundt.
Frederiksberg Have.
Frederiksberg Have.
Forst ses skuespilleren Thomas Raft.
Frederiksberg Have.
Frederiksberg Have.
På vej i land.
Frederiksberg Have.
Frederiksberg Have.
I sidste nummer før der gås fra borde.
i287104489302520080
i287104489302520080
Mange havde trodset restriktionerne og deltog også i den sidste del af arrangementet med flere historier og sang og musik.
i287104489302520079
i287104489302520079
Støtte fra FRB FONDEN
Støtte fra FRB FONDEN

Video

Vi er ikke ude i musikgenren sejle op ad åen, når vi sejler i den romantiske kanal i Frederiksberg Have, som Frederik 6. anlagde mellem 1798 og 1804, og som i øvrigt var kongens yndlingshave. Hvor han elskede at sejle rundt og lytte til levende underholdning og helst blæsermusik, der var en gammel tradition og modefænomen på kongeslottene rundt omkring i Europa dengang.

 

Vi er ude i en fortryllende musik- og opera oplevelse på en smuk lun efterårs-septemberdag snart 200 år efter i år 2020, hvor operasangerinden Liselotte Dan Schumacker sammen med Scandinavian Brass Quintet atter bringer liv til den tradition.

 

Da Liselotte boede og arbejdede som sopran i München, blev der netop komponeret og arrangeret musik for brasskvintet og sopran til hende. En musikalsk kombination Liselotte og blæserne, der til dagligt spiller i DR Symfoniorkestret, har stor succes med. Og som giver en utrolig smuk samklang i det fri, når de spiller fra en af de små både på en rundtur i haven, der varer cirka 30 minutter.

Bådene er fra Frederiksberg Bådudlejning v/Svendsens Lystbåde, hvor de ældste både er fra 1883, og der hvert år i mange generationer har budt havens gæster på bådtur om sommeren. Nu udvidet med musikalsk underholdning som på Frederik 6. tid på fjerde år i træk.

Alt sammen arrangeret og udtænkt af Frederiksberg Slots kendte skikkelse, officer gennem tyve år ved slottet, specialrundviser på selve slottet, billedkunstner med mere, Axel Vermehren.

Liselotte Dan Schumacker er uddannet sopran fra musikkonservatorierne i Århus og København samt diplomeksamineret sangpædagog fra Hochschule für Musik und Theater in München. Liselotte var i mange år knyttet til Bayerische Staatsoper som sopran og har turneret i lande som for eksempel Japan, Schweiz og Frankrig.

 

Liselotte er kaldt folkets operaprinsesse af klummeskribenten ved en tidligere lejlighed, fordi hun gør opera tilgængeligt og inkluderende for folk, der måske ikke kender så meget til genren. Og folk på land i Frederiksberg Have stoppede da også op langs hele turen for at lytte til Liselottes fortryllende version af Franz Lehárs smukke sang 'Vilja-Lied', fra operetten Den Glade Enke. Samt øvrige repertoire gæsterne i de fyldte både og på land kunne opleve.

 

Ja, selv den mangfoldige fugleskare, der holder til i Frederiksberg Have og langs kanalens bred, var stoppet op for at nyde sangen og musikken. Frederiksberg Kommune støtter igen i år op om denne lille fine perle af et arrangement, der desværre kun kunne opleves en enkelt dag i år. Men som helt sikkert er kommet for at gentage sig næste år.

 

Axel Vermehren og Liselotte Dan Schumacker har dog også i en årrække arrangeret sang, musik og historiefortælling på selve slottet under overskriften 'Barokhalløj på Frederiksberg Slot'. En lige så underholdende slotsoplevelse i yderst smukke rammer.

 

Udover koncerter på slottet, i slotskirken eller i bådene er Liselotte allerede en kendt og elsket operaskikkelse både rundt omkring i byen, i kirker, på restauranter, ved private arrangementer med mere. Liselotte Dan Schumacker underviser også fast på Rytmisk Center, Vesterbrogade 107 E.

Lige netop søndag 6. september 2020 var der mange forskellige underholdnings- og musikalske oplevelser at vælge mellem, både på Frederiksberg og på Vesterbro. Men lige denne oplevelse er et must for elskere af liflig opera i smukke omgivelser udendørs, med historiske beretninger og sang svøbt ind i sagte blæservinde på vand. Mens båden langsomt glider frem og man helst gerne tog et par rundture mere med en så perfekt oplevelse. 

12. juni 2021.

FREDERIKSBERGDAGE 2021 

"BRASS & OPERA I FREDERIK VI´S FODSPOR".


Selvom COVID -19 pandemien endnu ikke var helt overstået, fik vi af Frederiksberg Kommune lov til at gennemføre "Brass & Opera i Frederik VI´s fodspor". Der var indført særlige restriktioner, og herunder begrænsnin af antallet i robådene. Men der var igen udsolgt til turen. 

Billeder

FRB DAGE 2021
FRB DAGE 2021
Indøvelses hos kapelmester Lars Hastrup.
FRB DAGE 2021
FRB DAGE 2021
Der indøves nye numre.
FRB DAGE 2021
FRB DAGE 2021
Der lægges fra land. Næsten fuldt hus på begge sejlture.
FRB DAGE 2021
FRB DAGE 2021
Vi fik i år en lidt større båd.
FRB DAGE 2021
FRB DAGE 2021
Et veloplagt publikum med egne drikkevarer.
Tak for støtten fra FRB KOM
Tak for støtten fra FRB KOM

I musiker-båden var Scandinavian Brass Quintet repræsen-teret ved Lars Hastrup, Michael Frank Møller, Peder Strandfjord, Päll Solstein og Kasper Hansen.  Vejret artede sig fra sin helt fine side og publikum hyggede sig. Arrangementet var støttet af Frederiksberg Kommune.

26. januar 2020

NYTÅRSKONCERT I RUNGSTED KIRKE.


Sammen med bas Hans Lawaetz fra Det Kgl. Operakor og organist Knud Rasmussen, var jeg inviteret med min "Trio del Opera" til at gennemføre en nytårskoncert i Rungsted Kirke.

Det blev et tilløbsstykke, idet der mødte så mange deltagere op, at der næsten ikke var plads i kirken. Enkelte måtte der findes ekstra stole til.

Vi opførte  et julearrangement, der bekom publikum særdeles godt, krydret med juleknas og englelyd.

Koncerten var støtten af Rungsted Kirke.

Billeder

IMG_20220714_0001
IMG_0348 (1)
IMG_0357 (1)
IMG_0357
IMG_0360
IMG_0361 (1)
Artikel

Ikke flere optagne arrangementer i år på grund af COVID-19