FAIRYTALEMUSIC & OPERA

"Brass & Opera i Frederik VI´s fodspor" 6.9.2020.

Så er vi i gang.
Foto: Githa Schultz
Så er vi i gang. Foto: Githa Schultz

Artikel skrevet af Githa Schultz den 7. september 2020. 

Bragt i Vesterbro Bladet den 9. september 2020.

Se video fra turen her.

Foto: Githa Schultz

09 sep. 2020 kl. 14:33

Githa Schultz

Vi er ikke ude i musikgenren sejle op ad åen, når vi sejler i den romantiske kanal i Frederiksberg Have, som Frederik 6. anlagde mellem 1798 og 1804, og som i øvrigt var kongens yndlingshave. Hvor han elskede at sejle rundt og lytte til levende underholdning og helst blæsermusik, der var en gammel tradition og modefænomen på kongeslottene rundt omkring i Europa dengang.

Vi er ude i en fortryllende musik- og opera oplevelse på en smuk lun efterårs-septemberdag snart 200 år efter i år 2020, hvor operasangerinden Liselotte Dan Schumacker sammen med Scandinavian Brass Quintet atter bringer liv til den tradition.

Da Liselotte boede og arbejdede som sopran i München, blev der netop komponeret og arrangeret musik for brasskvintet og sopran til hende. En musikalsk kombination Liselotte og blæserne, der til dagligt spiller i DR Symfoniorkestret, har stor succes med. Og som giver en utrolig smuk samklang i det fri, når de spiller fra en af de små både på en rundtur i haven, der varer cirka 30 minutter.

Bådene er fra Frederiksberg Bådudlejning v/Svendsens Lystbåde, hvor de ældste både er fra 1883, og der hvert år i mange generationer har budt havens gæster på bådtur om sommeren. Nu udvidet med musikalsk underholdning som på Frederik 6. tid på fjerde år i træk.

Alt sammen arrangeret og udtænkt af Frederiksberg Slots kendte skikkelse, officer gennem tyve år ved slottet, specialrundviser på selve slottet, billedkunstner med mere, Axel Vermehren.

Liselotte Dan Schumacker er uddannet sopran fra musikkonservatorierne i Århus og København samt diplomeksamineret sangpædagog fra Hochschule für Musik und Theater in München. Liselotte var i mange år knyttet til Bayerische Staatsoper som sopran og har turneret i lande som for eksempel Japan, Schweiz og Frankrig.

Liselotte er kaldt folkets operaprinsesse af klummeskribenten ved en tidligere lejlighed, fordi hun gør opera tilgængeligt og inkluderende for folk, der måske ikke kender så meget til genren. Og folk på land i Frederiksberg Have stoppede da også op langs hele turen for at lytte til Liselottes fortryllende version af Franz Lehárs smukke sang 'Vilja-Lied', fra operetten Den Glade Enke. Samt øvrige repertoire gæsterne i de fyldte både og på land kunne opleve.

Ja, selv den mangfoldige fugleskare, der holder til i Frederiksberg Have og langs kanalens bred, var stoppet op for at nyde sangen og musikken. Frederiksberg Kommune støtter igen i år op om denne lille fine perle af et arrangement, der desværre kun kunne opleves en enkelt dag i år. Men som helt sikkert er kommet for at gentage sig næste år.

Axel Vermehren og Liselotte Dan Schumacker har dog også i en årrække arrangeret sang, musik og historiefortælling på selve slottet under overskriften 'Barokhalløj på Frederiksberg Slot'. En lige så underholdende slotsoplevelse i yderst smukke rammer.

Udover koncerter på slottet, i slotskirken eller i bådene er Liselotte allerede en kendt og elsket operaskikkelse både rundt omkring i byen, i kirker, på restauranter, ved private arrangementer med mere. Liselotte Dan Schumacker underviser også fast på Rytmisk Center, Vesterbrogade 107 E.

Lige netop søndag 6. september 2020 var der mange forskellige underholdnings- og musikalske oplevelser at vælge mellem, både på Frederiksberg og på Vesterbro. Men lige denne oplevelse er et must for elskere af liflig opera i smukke omgivelser udendørs, med historiske beretninger og sang svøbt ind i sagte blæservinde på vand. Mens båden langsomt glider frem og man helst gerne tog et par rundture mere med en så perfekt oplevelse.

Arrangementet var støttet af Frederiksberg Kommune og Art and Gallery v/Axel Vermehren

Nyeste kommentarer

31.07 | 08:30

Lyder spændende, kan desværre ikke deltage i år

10.04 | 09:05

Kære Axel. Vi ( Kate og jeg ) glæder os igen i år til sejlturen i Freder...

08.11 | 13:45

Jeg havde den fornøjelse at opleve denne aften. Jeg havde aldrig hørt...

03.10 | 22:26

Lyder fantastisk... 🌞👌